mandag den 25. april 2011

Grønland 4

Mandag d. 11/4 2011

I dag har den stået på hygge, afslapning og shopping med Sofie og Albert. Vi besøgte et par af de små kulturværksteder hvor der arbejder nogen lettere hjerneskadede grønlændere som laver det smukkeste kunsthåndværk af ben og fedtsten.
Det lykkedes også at finde det meget vigtige gevær til Victor bassen. En shoppetur på strøget i Nuuk er ret hurtigt overstået, men der er nu bare super hyggeligt i alle de små butikker der sælger alt hvad de nu lige kan komme i tanke om :)
Strøget set nede fra Katuag..det slutter ca. oppe ved det høje hvide hus!

Vi spiste frokost i en hyggelig cafe og mødtes senere med en af Sofies veninder på Julemandens Cafe nede i kolonihavnen..

På Cafe Santa er der jul hele året rundt :)


Vi var også lige et smut forbi turistberauet for at høre om der skulle være flere sejlture i løbet af ugen. Det var der desværre først på torsdag - når vi er på vej til Danmark.
Øv...vi kan vidst godt skyde en hvid pil efter den sejltur :(
Til gengæld fik jeg lavet en god aftale med Julemanden, der mod lidt bestikkelse, lovede at sende en personlig julehilsen til børnene når juletiden nærmer sig :)
Da Rasmus kom fra arbejde slapped vi lidt af, inden vi kørte ned på Godthåb Bryghus og hentede burgere til os og Jacob og Sofie. Vi måtte vente ret længe på maden, men benyttede lejligheden til at smage lidt på det lokale bryg...mums...det må være det eneste sted i verden man kan få moskusøl :)


Burgerne brillierede ikke voldsomt på trods af den noget voldsomme pris...skuffende!
Vi tog tidligt hjem og gjorde klar til en lille et lille ''natligt'' eventyr. Vi iførte os (i øvrigt ikke indponerende varme) kedeldragter, som vi skulle have brugt på sejlturen, og kørte ud til lufthavnen.


Det skulle være ret godt at spotte nordlys ude fra Lille Malene og der gik heller ikke længere inden vi så lyset sprede sig over himlen. Det var ikke helt så kraftigt som i går og bølgede heller ikke, menflot var det!!
Vi undrede os lidt over 3 store firehjulstrækkere der kom kørende op mod skipisterne, de så lidt skumle ud, så vi tænkte at vi hellere måtte forsvinde. Inden vi vidste af det fik bilerne dog fuld gas op ad pisterne og tænk engang...de lykkedes dem at bestige Lille Malene i bil og derefter kure ned igen med bremserne helt i bund....sindssyg og halsbrækkende sport!
Der kom flere biler til, så det er åbenbart et fast ritual at mødes på bjerget efter mørkets frembrud.
Efter en gang ''røv-kælkning'' by night kørte vi tilbage til byen og fik lige endnu et nordlys med på vejen :)
Nåh  ja - vi har også lært en lille  sjov ting om grønlænderne i dag. vi har undret os lidt over at de bruger danske tal når de taler. Det viser sig at de kun har opfundet ord for tallene op til og med 12 - resten må de så bare sige på dansk - smaart.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar