torsdag den 21. april 2011

Grønland 3

Søndag d. 10/4

Vi blev vækket af Morten fra ISS, der ringede for at aflyse vores sejltur!!!!! Deet var eftersigende både for koldt og for blæsende at komme ud på fjorden. Det synes vi nu egentligt var lidt underligt, eftersom vejret var noget bedre end i går. Åndssvage, dovne eskimoer :( Det var åbenbart en vaske-ægte grønlænder-aftale. Sofie og Jacob havde godt advaret os i går om, at en aftale ikke er så gældende i Grønland..men heeelt ærlig!!
At komme ud og sejle var noget af det jeg havde glædet mig mest til, så det var jo rimelig surt at vi havde aflyst den sejltur vi allerede havde booket. Jeg var nok en lille smule rasende!!
Nå, vi måtte jo finde på noget andet og lave og aftalte med Sofie og Jacob at vi skulle mødes til brunch nede i kulturhuset (Katuaq).
Det er en rigtig fin bygning der er inspireret af nordlyset i sin arkitektur. Det er her byens biograf er og så er der nogle scener til teater og en cafe.


Det super lækre mad og en meget glad lille Albert hjalp på humøret :)
Efter maden var Rasmus og jeg lige hjemme og hente det varme tøj og ringe til DK. Det var så dejligt at høre ungerne igen. Det er så ubeskriveligt hårdt at undvære dem! Det lyder dog til at de er ved godt mod og vi skal huske at sige til julemanden, at Victor har brug for en gevær med kikkertsigte og en fodbold!
Bagefter gik vi en tur ned i kolonihavnene med Sofie og Jacob. Vi fik igen taget et par billeder og så også Hans Egedes hus.
 De høje snedriver på vej til havnen


 Hans Egedes hus


Vi var også en tur på påskemarked i forsamlingshuset, hvor de lokale solgte kunsthåndværk, skind og strikkesager.
Da Sofie og Jacob var taget hjemad gik rasmus og jeg en tur ned på Grønlands national museum. Her så vi de berømte mumier fra Qilaktisoq. Det var da fascinerende men også lidt uhyggeligt.
Vi var også lige et smut i jysk...noget af det eneste der har åbent om søndagen...nåh ja, ud over Brugsen og Pisiffik der har åbent til 21 hver dag :)
I jysk opdagede vi at de solgte sælskin - lidt sjovt og en lidt andet sortiment end vi er vandt til!Vi kan åbenbart ikke tåle alt den friske luft, for vi var da lige nødt til at have en lille lur inden vi spiste aftensmad hos Sofie og Jacob. Igen super hyggeligt.
Der var fuldstændig frostklart da vi tog hjem og da vi trådte ud af bilen hjemme ved lejligheden kom vi til at kigge op på himlen. Der var nogle meget underlige hvide striber der tegnede sig hen over hovedet på os. Pludselig var det som om det samlede sig og så begyndte det grønne nordlys at bølge hen over nattehimlen. Det var SÅ vildt og helt fantastisk smukt. Da vi havde stået, måbende og beundret det i et stykke tid kom vi i tanke om kameraet, men da vi endelig kom så langt var lyset desværre næsten allerede forsvundet. Det er vidst også næste umuligt at fange det uden et stativ. Wow det var vildt!!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar