onsdag den 20. april 2011

Grønland 2

Lørdag d. 9/4

Jetlaget tvang os op allerede kl. 6, men pyt med det - vi havde en lang dag planlagt. Vi havde booket en sejltur kl. 9, som især jeg havde glædet mig helt enormt til.
Det var dog med visse skrubler, da denne tur ville koste os 1500 kr. og Asii fortalte igår, at hun muligvis kunne arrangere en gratis tur.
Vi beslutteede os dog alligevel for at tage ned til havnen, hvor det dog viste sig at vores tur var udskudt til kl. 16. Det passede os jo udemærket, for så havde vi lige tid til at finde ud af, om Asii kunne trylle noget frem.
Der var desuden VOLDSOMT koldt og ingen af os var i virkeligheden klædt ordentligt på til en dag på havet.
På vej tilbage fra havnen, mødte vi Morten fra ISS, som bor i lejligheden oven på vores. En hyggelig type, som kunne fortælle vidt og bredt om Grønland og grønlænderne...på godt og ondt!
Han forsøgte at sætte os ind i de forskelligheder der er mellem danskere og grønlændere (både menneskeligt og kulturelt) og om hvilke udfordringer ISS har her mod nord.
Han kørte os en lang tur i byen og fortalte om de forskellige seværdigheder vi kørte forbi.
Vi havde vores første utrolige møde med de usansynligt smukke blå isbjerge...


Vi så også julemandens postkasse og de bitte små huse i Myggedalen, der er malet i alle mulige farver.
Morten fik desuden arrangeret at vi kan komme ud og sejle med hans kammerat i morgen - han skal alligevel ud og fange muslinger. Vi besluttede derfor at aflyse vores dyre sejltur kl. 16 og i stedet tage ud og opleve lidt på egen hånd.

Vi startede med at køre ned til et udkigssted, hvorfra man kan se ''Hjortetakken''..

SÅÅ SMUKT!! 
Herfra kan man også se ''Whiskey-bæltet'', som er nogen af de bedst beliggende boliger i byen.

Også her drev der blå isflager rundt i fjorden. Ubeskriveligt!!!

Som sagt var der temmelig KOLDT her på vores første rigtige dag i Grønland og det krævede så afgjort nogle ordentlige handsker til fruen her! Vi måtte rende hele Nuuk tyndt efter et par vindtætte af slagsen, men det hele endte naturligvis med at jeg købte dem jeg så først - et par smukke sælskinds luffer som en lokal solgte foran Brugsen - ikke et øje tørt :)

Vi kørte videre ned til Kolonihavnen hvor statuen af Hans Egede står på toppen af en klippe .
Eventyrlystne som vi er (hehe), måtte vi naturligvis bestige klippen og hilse på Hans E. personligt. Det var slet ikke så nemt som man skulle tro, at kravle op på den (åbenbart) stejle skråning, men op kom vi (Pernille STADIG med varme fingre). Fra toppen var der et fint view ud over fjorden, Kolonihavnen og Vor Frue Kirke, som er helt enormt charmerende.
Nedturen var ikke helt så slem, da vi bare kunne sætte os ned og ''kælke'' hihihi så blev vi lige 5 år igen!

Hans Egede 

Vor Frue Kirke 

Rasmus på vej ned...

Vi kunne heller ikke dy os for at kravle ned til bredden af fjorden , så vi kunne nærstudere noget af det fine blå indlandsis, der var skyllet op. Det var helt uvirkeligt og helt enormt flot at se solen i isflagerne...ihh det var fint!! Det var også her vi fandt statuen af Havets Moder.
Isterninger :)


 Fint blåt is

 Havets Moder

Mere is...

Bagefter tog vi ned til Julemandens postkasse..den er ret stor og ret fuld af breve, så mon ikke hr. Julemand får travlt til jul? Vi slog også lige et smut forbi Julemandens turistkontor, hvor der er jul hele året rundt :)


Efter lidt frokost var det vores mening af vi ville bestige Lille Malene (et af fjældene der omgiver Nuuk).
Her om vinteren er fjældet omdannet til skipister og da vi steg ud af bilen, væk fra den smule læ der trods alt er nede i byen, måtte vi se i øjnene at det simpelthen var for koldt til at kravle rundt på et bjerg i 2-3 timer...eventyrlystne eller ej!
Vi havde dog en meget fin udsigt over byen og lufthavnen og fik også ''røv-kælket'' en smule.Jetlaget og den friske luft overmandede os og vi blev nødt til at tage en lur inden den stod på selvskudt snehare, rensdyrfrankfurtere og hygge hos Sofie og Jacob.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar