fredag den 15. april 2011

Grønland 1

Det lykkedes i sidste øjeblik, takket være mine dejlige forældre at nasse mig med til Nuuk. En spændende uge, men vi savnede godt nok børnene!!!!!

Fredag d. 8/4

Vi kørte fra Hasselager kl. 3 om natten og begav os mod Kastrup lufthavn...reet tidligt om morgnen!!
Vi ankom kl. 6 og havde egentlig lidt svært ved at finde ud af hvor vi skulle tjekke ind. Til alt held, og ingens store overraskelse sad der en flok stive grønlændere foran 7-11, så vi gættede på at vi var på rette vej.
Vi kunne dog ikke helt forstå hvorfor flyet, der skulle lette kl. 9, ikke var kommet på skærmen.
Vi henvendte os til Air Greenland, der kunne fortælle at flyet havde ''overnattet'' i Grønland pga. tekniske problemer. Flyselskaber råder kunn over denne ene flyver der kan flyve over atlanten, så der var intet andet at gøre end at vente...og vente...og vente...og vente...og vente...og vente.....
Vi fik madbilletter af Air Greenland og kunne fordrive tiden med at spise, spille UNO og drysse rundt i de toldfri butikker.

Brunchburger - lækrere end det lyder

8 stive timer i Kastrup er nu ikke så spændende som man måske skulle tro, men vi var heldigvis rimelig overtrætte og kunne få noget sjovt ud af det meste.
Alligevel var det dog lidt af en fest da flyet endelig kom på skærmen....juhuuuu

Efter en lækker (gratis) frokost kom vi langt om længe afsted.
Det lykkedes både Rasmus og jeg at falde i søvn inden take off og vi blev derfor mere irreterrede end forskrækkede da flyveren pludselig faldt nogle meter og alle ombord hylede og skreg..måske heller ikke det fedeste der kunne ske når man lige har fået af vide at maskinen har haft tekniske problemer, men hel ærlig..STILLE, vi sover!!!!
Resten af turen forløb heldigvis uden de større angstanfald fra vores medpassagerere. Udemærket mad, en letfordøjelig film og vupti var vi klar til indflyvning.
Vores første møde med Grønland var ret magisk. Vi kom langsomt ned gennem skyerne og kunne gradvist se mere og mere af den skinnende hvide indlandsis under os. Vi forsøgte at tage billeder af dette utrolige landskab, men det bliver jo aldrig det samme...


Vi landede i Kangerlussuatsiaq (Søndre Strømfjord) blot 5 timer forsinkede. Det var slående smukt, frostklart (-18 grader) og hvide bjerge omkring os.
Lufthavnen i Sønderstrøm er lidt improviseret, men den fungerer og den er jo trods alt større end den i Nuuk, hvor det kun er Dash fly og helikoptere der kan lande.
Vi skulle med det første af fire forbindelsesfly videre til hovedstaden og måtte derfor haste lidt til den næste gate. Denne var nu ikke helt nem at finde, da de bare har skrevet et hjemmelavet skilt med gatenummer og klistret op på væggen med tape - men hvad skal man også med skiltning?
Tjek inn og boarding foregik ved at en pige - der i øvrigt tjekkede to flyvere ind samtidig, krydsede os af på en liste - sådan! Afsted over landingsbanen og ind i ''Crash-8'eren'' der skulle bringe os til Nuuk. Vi fløj ganske lavt og havde igen god mulighed for at beundre det smukke landskab fra luften. Ubeskriveligt!
Landet i Nuuk var vi igen fuldstændig mundlamme over denne totale, storslåede og rene skønhed dette land har.
Måbende blev vi mødt af Asii fra ISS Grønland, der også gav os en super modtagelse.
Hun tog os med på en hurtig byrundtur og fortalte os lidt om byen, dens seværdigheder og forskellige områder. Derefter kørte vi til ISS hovedkomtoret. Her fik vi stillet en bil og en grønlandsk telefon til rådighed og blev derefter escorteret til vores meget fine lejlighed. En stor 2-værelses med panorama udsigt over Nuuks varetegn, de andre sneklædte fjælde og havet.

 Sermitsiak - Nuuks varetegn = udsigt fra vores sofa

Tidlig morgen - udsigt fra sofaen den anden vej

Asii havde handlet lidt ind til osog lod os pakke ud i ro og mag.
Vi fik fat i Sofie, Pernilles veninde i Nuuk, og hendes kæreste Jacob og aftalte at vi kunne spise aftensmad hos dem.
Det var rigtig skønt at se dem og ikke mindst deres lille søn, Albert, igen.
Vi var noget rundtossede og forvirrede efter den lange rejse og tog derfor tidligt hjem....efter en dag på små 22 ½ timer - GODNAT!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar