torsdag den 22. juli 2010

Sæt venligst verden på pause..

...for den er bare helt perfekt lige nu. <3
Vi er netop hjemvendt fra dejlig ferie i 14 dage og nyder nu den sidste rest ferie índen Ras starter på arbejde igen og den lumske hverdag kommer snigende!

Vi ankom til Obercunnersdorf en tidlig morgen og det var som at kører ind i en anden tid. Alle huse er bygget i en speciel bindingsværk der giver byen en helt unik stemning.
På vores første uge af ferien tilbragte vi således i det mest charmerende hus. Vi kørte på korte og lange ture til grænsebyer i Tyskland, Polen og Tjekkiet og når det hele blev for varmt tog vi til det nærliggende vandland og kølede af.
Vi tog også en tur til Dresden. En vildt flot by. Desværre var Sofie på ingen måde i storby humør, så mor fik ikke set kirken helt så nærgående som jeg gerne ville, men ud over det havde vi også en hyggelig dag der

Victor blev træt af at gå - det var bare SÅ hyggeligt!
En anden udflugt gik til Libereck i Tjekkiet hvor vi tog svævebanen op på et bjerg i 1012 m. højde. Victor var vældig begejstret for svævebanen, så det var en dejlig oplevelse. Lige ind til vi skulle ned igen og stakkels Mia blev så forskrækket over at vi skulle kører nedad - hun troede hun havde kørt i sporvogn på vej op :) Sofie var heller ikke helt tilfreds, men igen var det vidst varmen der spillede ind.
Alt i alt havde vi en dejlig uge i Tyskland hvor alt blev taget i et børnevenligt tempo og vi alligevel nåede de ting vi satte os for.

Efter første uge var omme, vendte vi næsen mod Krasna Hora i Tjekkiet (efter 4 timer viste det sig dog, at der findes flere Krasna Hora'er i Tjekkiet og at vi landede i den forkerte - 1½ times kørsel den forkerte vej!!!) Nå, men frem nåede vi og glæden var stor da vi kunne køle lidt af i husets pool efter en lang varm tur.
Også er boede vi et stykke uden for civilisationen og måtte køre til alt, det gjorde dog ikke helt så meget i det flotte landskab.

Vi kørte korte og lange ture og en af dagene klikkede vi os frem til en seværdighed på gps'en og kørte afsted - uden egentlig at vide hvor vi skulle hen og hvad vi skulle se. Det var en meget sjov måde at køre på opdagelse på og vi endte ved et fint slot hvor der, til Victors store glæde, var corvettetræf.
Naturligvis måtte vi også en tur til Prag, en af de dejligste byer i Europa. Vi fulgte troligt med i den tjekkiske vejrudsigt og valgte en dag hvor der ikke var for varmt. Vi havde en rigtig dejlig dag med en tur fra museet, ned ad strøget og kaffe foran ''prag-klokken''. Derefter gik turen til Karlsbroen og på flodrundfart. Vi fik spist nogle is og en dejlig aftensmad i en lille hyggelig restaurant.
Om onsdagen havde vi en helt speciel dag at fejre. Nemlig ugedagen for at min mor blev meldt rask. Vi var jo som bekendt ikke hjemme på dagen, så derfor fandt vi champagnen frem og fejrede min alt for seje mor, der efter en sej kamp, langt om længe kan ligge sygdom og hospitaler bag sig..HURRA!!!
Champagne i solnedgangen
Ferien lakkede mod enden, men inden vi kørte mod Danmark kom min moster og onkel på besøg over weekenden. Det var vildt hyggeligt og Victor nød især godt af onkel Niels' vildmarks talenter. Inden længe havde de både fået lavet bål og fanget frøer.
Det blev til en uge med masser af hygge, køligt rosévin, spændende oplevelser, sol og varme.

1 kommentar:

 1. hej Pernille,

  Vi rejser ofte til Nordtyskland og kan sagtens nikke genkendende til jeres dejlige oplevelser. Vi tar ofte i badeland det her badeland:
  Damp vandland som børnene elsker.

  VH
  Emma

  SvarSlet